ISHEMIK INSULTLARNI TASVIRLASH - Burxonov U.A; Tuflieva G.X; Bahritdinov B.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Klinik  tadqiqotlar  ma’lumotlariga  ko‘ra  ishemik  tip  bo‘yicha bosh  miya  qon  aylanishining  o‘tkir  buzilishiga  shubha  qilingan  yoki  aniqlangan bemorlarning MSKT tekshiruvi natijalari tahlil qilindi. Tekshirilgan bemorlar ishemik o‘choqning kattaligiga qarab 4 guruhga bo‘lingan. Ishemik insultning ustuvor belgilari sifatida  quyidagilar  ajratib  ko‘rsatildi:  zichligi  pasaygan  sohaning  mavjudligi, giperdens arteriya simptomi, egatlarning tekislanganligi, kulrang va oq moddaning, shu  jumladan  bazal  yadrolarning  differensiatsiyalanmaganligi,  o‘rta  tuzilmalarning dislokatsiyasi,  orolcha  pushtalari  konturlarining  noaniqligi,  o‘rta  tuzilmalarning kompressiyasi. MSKT o‘choq xarakteridagi o‘zgarishlarni dinamikada kuzatish, hayot uchun xavfli dislokatsion hodisalarning oldini olish imkonini beradi.