ОФТОБ УРУШИ ИССИК ЭЛТИШИ САБАБЛАРИ, ДАВРЛАРИ БИРИНЧИ ЙОРДАМ КУРСАТИШ - Хакимжанов Мустафо Хакимжон угли (TADQIQOTLAR, 2025)
Анотация Ушбу  мақола  офтоб  уруши  ва  иссиқ  элтишининг  сабаблари,  клиник даврлари ва биринчи ёрдам кўрсатиш усулларига бағишланган. Офтоб уруши ва иссиқ элтиши юқори ҳарорат таъсирида организмнинг нормал терморегуляцияси бузилиши  натижасида  юзага  келадиган  оғир  ҳолатлардир.  Мақолада  ушбу ҳолатларнинг  этиологияси,  патогенези,  клиник  кўринишлари  ва  самарали биринчи  ёрдам  чоралари  атрофлича  ёритилган.  Шунингдек,  профилактика чораларига алоҳида эътибор қаратилган. Мақола тиббиёт ходимлари, спортчилар ва юқори ҳароратли муҳитда ишлайдиган шахслар учун мўлжалланган.