OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA HUQUQIY SAVODXONLIK: JURNALISTLAR UCHUN ZARURATMI YOKI IMTIYOZ? - Sevara Xusniddinova Faxriddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  jurnalistlar  orasida  huquqiy savodxonlik  darajasining  yetarli  emasligi  hamda  bu  holat  OAV  faoliyatiga  qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil qilinadi. Tahlillar shuni ko‘rsatmoqdaki,  jurnalistlarning huquqiy  bilimlarsiz  ishlashi  nafaqat  professional  xatolarga,  balki  fuqarolarning konstitutsiyaviy  huquqlarining  buzilishiga  ham  olib  kelmoqda.  Xalqaro  tajriba  va milliy  qonunchilikni  tahlil  qilish  orqali,  maqolada  jurnalistlar  uchun  huquqiy savodxonlikni  oshirish  yo‘llari,  ehtiyoj  va  mexanizmlari  aniqlanadi.  Mazkur  holat jurnalist uchun shunchaki ixtiyoriy tanlov emas, balki kasbiy ehtiyoj ekaniga e’tibor qaratiladi.