YEVROPA MIGRATSIYA SIYOSATINING INSON HUQUQLARI BILAN MUVOFIQLIGI: TAHLIL VA TAKLIFLAR - Marat Sharipov Ilyosbay o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yevropa Ittifoqining migratsiya siyosati inson huquqlari tamoyillari bilan qanchalik muvofiqligi tahlil qilinadi. Migratsion oqimlar, xavfsizlik  masalalari  va  transmilliy  tahdidlar  sharoitida  inson  huquqlarini  to‘liq ta’minlash  muammolari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  Yevropa  Inson  huquqlari  sudi amaliyoti, YeI qonunchilik hujjatlari, shuningdek, mavjud institutsional mexanizmlar asosida tahlil o‘tkazilib, ularning inson huquqlari bilan ziddiyatli jihatlari aniqlanadi. Yakunda muvozanatga erishish bo‘yicha konseptual va amaliy takliflar bildirilgan.