QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASI SHAROITIDA OLMANING KECHPISHAR NAVLARINI SAQLASH USULLARINI TADQIQ QILISH - Ismetova Gulnora Sirg‘abaevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  tezisda  Qoraqalpog‘iston  Respublikasining  agroiqlimiy sharoitida olmaning kechpishar navlarini saqlash bo‘yicha samarali usullar o‘rganildi. Mahsulot  sifatini  saqlab  qolish,  saqlash  muddati  davomida  hosilning  yo‘qolishini kamaytirish  va  bozorboplikni  ta’minlash  yo‘llari  tahlil  qilindi.  Tadqiqot  natijalari Qoraqalpog‘iston  sharoitida  zamonaviy  saqlash  texnologiyalarining  joriy  etilishi zarurligini ko‘rsatdi.