ZIYORAT TURIZMINING GEOGRAFIK JIHATLARI - Safarov I.B; Abdishukurova M.A (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ziyorat  turizmining  geografik  jihatlari,  uning tarqalishi,  infratuzilma  va  tabiiy-madaniy  muhitga  ta'siri  chuqur o‘rganildi.  Ziyorat turizmi ko‘plab mamlakatlarda iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy rivojlanishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ziyorat maskanlarining joylashuvi, geografik omillar, transport va xizmat ko‘rsatish tizimlari hamda ziyorat turizmining ekologik va madaniy muhitga ta'siri tahlil qilindi.