O’ZBEKISTONDA OLIY TA’LIM TIZIMINING SHAKLLANISHINING NAZARIY ASOSLARILARI - Murodullayeva.M.E.; Pulatova.M.B (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O’zbekistonda  oliy  ta’lim  tizimining shakllanishi  va  uning  nazariy  asoslari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida mamlakatimizdagi oliy ta’lim sohasining tarixiy rivojlanish bosqichlari, islohatlar va o’zgarishlar yoritilib, ularning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati ko’rib chiqilgan. Maqola  ilmiy  metodlarga  asoslanib,  zamonaviy  ta’lim  tizimini  takomillashtirishga qaratilgan strategik tavsiyalarni ham o’z ichiga oladi.