DOLZARB 90 KUN: TA’LIM, IJOD VA SPORT ORQALI SOG‘LOM AVLOD SARI - Abdullayeva Gulandom Ibodullayevna; Matniyozova Karima Qadamboyevna; Yoqubov Nurbek Bog’ibekovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola “Dolzarb 90 kun” loyihasining ta’lim, ijod va sport  yo‘nalishlaridagi  tadbirlarini  keng  qamrovli  tahlil  qiladi.  Loyiha  yoshlarning  yozgi  ta’tilini  mazmunli  tashkil  etish,  ularni  zararli  odatlardan  himoya  qilish  va  sog‘lom  turmush  tarzini  targ‘ib  qilishga  qaratilgan.  Maqolada  mamlakatimizda  amalga  oshirilayotgan fan to‘garaklari, ijodiy va madaniy tadbirlar, sport musobaqalari hamda  raqamli  ta’lim  platformalarining  yoshlar  rivojiga  ta’siri  real  misollar,  statistik  ma’lumotlar  va  ekspert  fikrlari  asosida  yoritilgan.  Shuningdek,  loyiha  doirasida  yoshlarning  ijtimoiy  faolligi,  ko‘ngillilar  harakati  va  milliy  ma’naviyatni  rivojlantirishga qaratilgan tadbirlar ham batafsil ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari  “Dolzarb 90 kun” loyihasining yosh avlodni sog‘lom, bilimli va ma’naviy barkamol  etishda  muhim  vosita  ekanligini  tasdiqlaydi  hamda  kelajakda  uning  yanada  takomillashtirilishi  va  kengaytirilishiga  doir  tavsiyalarni  o‘z  ichiga  oladi.  Maqola  yoshlar  siyosati,  ta’lim  va  madaniyat  sohasida  faoliyat  yurituvchi  mutaxassislar,  pedagoglar hamda davlat boshqaruvi organlari uchun qimmatli manba hisoblanadi.