ISH BERUVCHI VA XODIMNING HUQUQ VA MAJBURIYATLARI, ULAR OʻRTASIDAGI HUQUQIY MUNOSABATLAR VA BU MUNOSABATLARNING QONUNCHILIK HUJJATLARI BILAN TARTIBGA SOLINISHI. - Avazov Jamshid Ahad oʻgʻli; Avlyoqulov Adham Alisherovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  ish  beruvchi  va  xodim  o‘rtasidagi  huquqiy  munosabatlar, ularning huquq  va  majburiyatlari hamda  bu  munosabatlarning  mehnat  qonunchiligi orqali tartibga solinishi yoritilgan. Mehnat shartnomasi, ichki mehnat tartibi qoidalari, O‘zbekiston Respublikasining Mehnat kodeksi kabi asosiy normativ-huquqiy hujjatlar doirasida  tomonlarning  o‘zaro  javobgarligi,  mehnat  shartlarining  bajarilishi  va nizolarni hal etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ishchi va ish beruvchining teng huquqliligi, mehnatga haq to‘lash, mehnatni muhofaza qilish va mehnat nizolarini oldini olish masalalari ham chuqur ko‘rib chiqiladi.