INNOVATSION MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TIJORAT BANKLARI RESURSLARINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Maxammadjonov Jasurbek; L.A.Mamajonov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  innovatsion  moliyaviy  texnologiyalar  asosida tijorat banklari resurslarini boshqarishni takomillashtirish masalasi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Hozirgi globallashuv davrida raqamli texnologiyalar, fintech yechimlar, avtomatlashtirilgan risk boshqaruvi va big data asosidagi tahlillar tijorat banklari  uchun  resurslarni  samarali  boshqarishning  asosiy  vositasiga  aylanmoqda. Maqolada raqamli bank xizmatlari, sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari, moliyaviy resurslarni nazorat qilish va optimallashtirish imkoniyatlari  yoritiladi.  Shuningdek,  O‘zbekiston  tijorat  banklari  faoliyati  tahlil qilinib, xalqaro ilg‘or tajriba bilan qiyosiy o‘rganiladi. Tadqiqot asosida milliy bank amaliyoti uchun innovatsion boshqaruv mexanizmlarini joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.