TIJORAT BANKLARIDA MOLIYAVIY RESURSLARNI SHAKLLANTIRISH MANBALARI VA ULARNI SAMARALI BOSHQARISH MEXANIZMLARI - Maxammadjonov Jasurbek; L.A.Mamajonov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tijorat  banklarida  moliyaviy  resurslarni shakllantirishning asosiy manbalari va ularni samarali boshqarish mexanizmlari ilmiy-nazariy  hamda  amaliy  jihatdan  tahlil  etiladi.  Tijorat  banklari  moliyaviy  tizimning markaziy  bo‘g‘ini  sifatida  resurslarni  jalb  etish,  ularni  muvozanatli  taqsimlash  va iqtisodiyotga  yo‘naltirishda  asosiy  o‘rin  egallaydi.  Maqolada  depozitlar,  interbank kreditlari,  kapital  qo‘yilmalar  va  xalqaro  moliya  institutlari  resurslari  asosida moliyaviy resurslarni shakllantirish manbalari yoritiladi hamda risklarni boshqarish, likvidlikni  ta’minlash  va  rentabellikni  oshirish  bo‘yicha  takliflar  ishlab  chiqiladi. O‘zbekiston tijorat banklari tajribasi va ilg‘or xorijiy amaliyot qiyosiy tahlil qilinib, milliy bank tizimiga mos strategiyalar ishlab chiqiladi