TIJORAT BANKLARI AKTIVLARINING SIFATINI OSHIRISHDA DIVERSIFIKATSIYANING ROLI - Olimjonov Maxammadamin; R.B.Tursunov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklari aktivlarining sifatini oshirishda diversifikatsiyaning o‘rni nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Bugungi kunda bank  aktivlarining  sifati  moliyaviy  barqarorlikning  asosiy  ko‘rsatkichlaridan  biri bo‘lib,  u  risklarni  kamaytirish  va  daromad  manbalarini  kengaytirish  orqali ta’minlanadi.  Maqolada  diversifikatsiyaning  mohiyati,  bank  aktivlari  portfelini diversifikatsiya  qilish  yo‘llari,  risklarni  boshqarish  va  aktivlar  sifatini  yaxshilash bo‘yicha  ilg‘or  xorijiy  tajriba  o‘rganiladi.  Shuningdek,  O‘zbekiston  tijorat  banklari faoliyati  misolida  real  tahlil  berilib,  milliy  banklar  uchun  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqiladi.