IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA TASHQI VA ICHKI BANK KREDITLARINING TA'SIRI - Abduraimov Javohir; X.A.Mo‘ydinov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tashqi  va  ichki  bank  kreditlarining  iqtisodiy o‘sish  jarayonidagi  o‘rni  va  ahamiyati  chuqur  tahlil  etiladi.  Iqtisodiyotni rivojlantirishda  mahalliy  moliya  manbalarining  yetarli  emasligi  ko‘pincha  tashqi kreditlarga  bo‘lgan  ehtiyojni oshiradi.  Shu  bilan  birga, ichki bank kreditlash tizimi milliy iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda asosiy vosita sifatida qaraladi. Tadqiqotda ichki  va  tashqi  kredit  manbalarining  o‘zaro  bog‘liqligi,  ularning  iqtisodiy samaradorlikka ta’siri va rivojlanish istiqbollari o‘rganiladi. Tahlil jarayonida banklar faoliyatining kreditlash siyosati, risklarni boshqarish mexanizmlari, davlatning tartibga solish roli hamda xalqaro tajribalar asosida takliflar ishlab chiqiladi. Maqola natijalari O‘zbekistonning zamonaviy bank tizimi orqali iqtisodiy o‘sishni barqarorlashtirish va investitsiya muhitini yaxshilashga oid tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.