IQTISODIYOT RIVOJLANISHIGA TAʼSIR QILUVCHI OMILLAR - Kamronbek Ravshanov Odiljon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada iqtisodiy  rivojlanishga  taʼsir  qiluvchi  asosiy omillar kompleks  yondashuv  asosida  tahlil  qilinadi.  Iqtisodiy  oʻsish  va  rivojlanish murakkab jarayon boʻlib, unga bir qator makroiqtisodiy, mikroiqtisodiy, institutsional va  tashqi  omillar  taʼsir  koʻrsatadi.  Maqolada inson  kapitali,  texnologik  taraqqiyot, institutsional sharoitlar, tabiiy resurslar, infratuzilma, makroiqtisodiy barqarorlik va global  iqtisodiy  integratsiya kabi  muhim  omillar  ilmiy  adabiyotlar  va  zamonaviy iqtisodiy nazariyalar asosida yoritiladi. Har bir omilning iqtisodiy taraqqiyotdagi oʻrni va ularning oʻzaro bogʻliqligi chuqur tahlil qilinadi.