BRONXIAL ASTMAGA KASALLIGIGA ZAMONAVIY YONDASHUV - To’lanboyeva Shohsanam Sobirjon qizi; Bokiyeva Ch.Sh (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  bronxial  astmaga  zamonaviy  yondashuvlar, diagnostika  usullari,  davolash  strategiyalari  va  profilaktika  choralari  atroflicha o'rganiladi.  Maqola  bronxial  astma  bilan  og'rigan  bemorlarning  hayot  sifatini yaxshilashga qaratilgan so'nggi ilmiy yutuqlar va klinik tavsiyalarga e'tibor qaratadi. Unda  kasallikning  patofiziologiyasi,  genetik  va  ekologik  omillarning  ta'siri, shuningdek,  individual  davolash  rejalarini  ishlab  chiqishda  qo'llaniladigan farmakologik va nofarmakologik usullar ko'rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, astma nazorati,  bemorlarni  o'qitish  va  kasallikning  uzoq  muddatli  boshqaruvi  muhimligi ta'kidlanadi.