МАХАЛЛИЙ, ХОРИЖИЙ НАВЛАРИНИНГ ЎСИШ ВА РИВОЖЛАНИШ ФАЗАЛАРИ - Примқулов Авазбек Умматқулович; Норбутаева Бегойим Хусан қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Мазкур  мақолада  Сирдарё  вилояти  шароитида  соянинг махаллий  ва  хорижий  навларини  ўсиши,ривожланиши,  фазаларини  ўзаро боғликларини ўрганиш, Вегетация фазаларининг давомийлиги  ўртасидаги ўзаро корреляцион боғланишлар бўйича   Тўмарис Ман ва Селекта-302 навлари  ўзаро ўхшаш натижани қайд этган бўлса Вилана нави улардан фарқ  қилди.  Тўмарис Ман  ва  Селекта-302    навларида      вегетация  даврининг  давомийлиги  барча фазаларга,   Вилана навида кўпроқ униш куни ва пишиш фазаларига боғлиқлиги бўйича қисқача маьлумотлар келтирилган.