KOMA JARAYONI VA UNING OLDINI OLISH CHORALARI - Qodirov Iqboljon Qobiljon o‘g‘li; Mirzabekov Ismoiljon Adxamjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Koma – bu hushyorlik va omg darajasining chuqur buzilishi bilan kechuvchi  patalogik  holat  bo‘lib,  bemor  tashqi  ta’sirlarga  javob  bermaydi.  Ushbu maqolada komaning asosiy sabablari , patofiziologik mexanizmlari, klinik belgilari va tashxis hamda davolash usullari yoritiladi.