ЖАНГОВАР ТАЙЁРГАРЛИК ВА МИЛЛИЙ-МАЪНАВИЙ ҚАДРЯТЛАРНИ УЙҒУНЛАШТИРИШ - Умурзоқов Бахтиёр Боходирович, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  жанговар  тайёргарлик  тизимида  миллий-маънавий қадриятларнинг тутган ўрни ва уларни интеграция қилишнинг муҳим аҳамияти таҳлил қилинади. Ходимлар ва ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар ходимларини тайёрлаш жараёнида фақатгина жисмоний ва техник кўникмалар эмас, балки Ватанга садоқат, тарихий меросга ҳурмат, миллий ғурур ва маънавий тарбия  элементларини  ҳам  қамраб  олиш  зарурлиги  илмий  асосланган  ҳолда ёритилган.  Мақолада  амалдаги  тажриба,  мутахассислар  фикри  ва  илмий манбалар асосида хулосалар келтирилган.