NIKEL QOTISHMASINI TOZA HOLDA ERITISH TEXNOLOGIK JARAYONINI ISHLAB CHIQISH - Sh.A.Jaxonov; I.Ch.Jo'raqulov (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada nikel qotishmasini toza holda eritishning samarali texnologik jarayoni ishlab chiqilgan. Tadqiqotda yuqori sifatli nikel qotishmasi olish uchun xom ashyo  tarkibi,  eritish  harorati,  atmosfera  muhiti  va  qo‘shimcha  moddalar  miqdori o‘rganildi.  Tajriba  asosida  optimal  harorat  va  eritish  sharoitlari  aniqlanib, oksidlanish  va  aralashmalarning  oldini  olish  usullari  ishlab  chiqildi.  Mazkur texnologik  yechim  sanoatda  yuqori  sifatli  nikel  qotishmalarini  ishlab  chiqarish jarayonini takomillashtirishga xizmat qiladi.