SUNIY INTELLEKT VA MATEMATIK ANALIZ - Ro‘zimurodov Anvarjon Bobomurodovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqola  sunʼiy  intellekt  (SI)  va  matematik  analiz  oʻrtasidagi  oʻzaro bogʻliqlikni  chuqur  oʻrganadi.  SI  tizimlarining  rivojlanishi  matematik  analizning fundamental  tamoyillariga,  xususan,  optimizatsiya,  differensial  tenglamalar, ehtimollar nazariyasi va funksional analizga tayanadi. Maqolada ushbu ikki sohaning simbiozi,  matematik  analizning  SI  modellarini  qurish,  ularni  oʻqitish  va samaradorligini  baholashdagi  hal  qiluvchi  roli  yoritiladi.  Shuningdek,  SI texnologiyalari  matematik  analizning  yangi  yoʻnalishlarini  ochish,  murakkab muammolarni  hal  qilish  va  nazariy  tushunchalarni  chuqurlashtirish  imkoniyatlari muhokama  qilinadi.  Tadqiqotda  neyron  tarmoqlar,  chuqur  oʻrganish  va  mashina oʻrganishining boshqa algoritmlarini matematik jihatdan tahlil qilishga alohida eʼtibor qaratilgan.