SHAMOL ENERGETIKASI: MUQOBIL ENERGIYA MANBAI SIFATIDA O‘ZBEKISTON IMKONIYATLARI VA RIVOJLANISH STRATEGIYALARI - Mohigul Tursunboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola O‘zbekistonning shamol energetikasi sohasidagi salohiyati va uning mamlakatning barqaror energiya kelajagini ta'minlashdagi rolini kompleks tahlil qiladi.  Maqolada  O‘zbekistonning  boy  shamol  resurslari,  ulardan  samarali foydalanishning iqtisodiy va ekologik afzalliklari, shuningdek, energiya xavfsizligini mustahkamlashdagi  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqotda  shamol  energetikasini rivojlantirishning  global  tendensiyalari  bilan  bir  qatorda,  O‘zbekistondagi  mavjud siyosiy, iqtisodiy va texnologik shart-sharoitlar ko'rib chiqilgan. Asosiy e'tibor shamol elektr stansiyalarini qurish va ishlatish bo'yicha amaliy tajribalar, investitsiyalarni jalb qilish  mexanizmlari,  qonunchilik  bazasini  takomillashtirish  zarurati  hamda  ushbu sohada kadrlar tayyorlashning ahamiyatiga qaratilgan.