OILA TARBIYASINI BOSHLANG‘ICH MAKTAB O‘QUVCHISINING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Jabborova Muslima Toxir qizi; Xakimova Marjona (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  oilaviy  tarbiya  uslubining  boshlang‘ich  maktab o‘quvchilarining  psixologik  rivojlanishiga  ta’siri  ko‘rib  chiqiladi.  Oilada  tarbiyaga turlicha yondashuvlar, shuningdek, ularning bolaning shaxsiyati, hissiy sohasi, o‘zini o‘zi qadrlashi va xulq-atvorini shakllantirishdagi holatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, oila muhiti va ota-onalar va bolalar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning muhimligini tasdiqlovchi  tadqiqot  ma’lumotlari  keltirilgan.  Boshlang‘ich  sinf  o‘quvchisining muvaffaqiyatli  shaxsini  shakllantirishda  ijobiy  hissiy  muhit,  talablar  va  qo‘llab-quvvatlashning izchilligi ta’kidlangan.