BADIIY MATNNI CHUQUR IDROK ETISH VOSITASI SIFATIDA IFODALI O‘QISHGA O‘RGATISH METODLARI - Ismanova Maluda Mamadalievna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ish ifodali o‘qishga o‘rgatishga bag‘ishlangan bo‘lib, u maktab o‘quvchilarida  badiiy  matnni  ongli  va  emotsional  qabul  qilish  ko‘nikmasini shakllantirish  vositasi  sifatida  qaraladi.  Intonatsion  tahlil,  rollarga  bo‘lib  o‘qish, teatrlashtirish  kabi  samarali  metodik  usullar  taqdim  etilgan,  ularning  amaliy samaradorligi  va  o‘quvchilarning  o‘quv  kompetensiyasi  hamda  empatiyasini rivojlantirishdagi ahamiyati isbotlangan.