UNDALMANING BADIIY ASARDAGI O‘RNI - KOMILA ABDURAHIMOVA ULUG‘BEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada undalmaning badiiy asardagi stilistik va ifodaviy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romanidagi undalma misollari orqali yozuvchining obraz yaratish, qahramonning ruhiy holatini ochib berish hamda  muallifning  munosabatini  bildirishdagi  uslubi  yoritiladi.  Undalmalar yordamida matnda bevosita murojaat, ichki monolog, dramatizm va emotsional ta’sir kuchi oshganini ko‘rish mumkin. Maqolada undalmaning roman tiliga badiiy ohang bag‘ishlovchi vosita sifatidagi o‘rni hamda u orqali muallif va qahramon o‘rtasidagi hissiy bog‘liqlik ifodasi asosiy tahlil obyekti etib olingan.