AN’ANAVIY VA BOZOR UCHUN ISHLAB CHIQARUVCHINING BELGILARI HAMDA FARQLARI - Abdunazarova Feruza (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish so‘zi:Iqtisodiy faoliyat insoniyat taraqqiyotining eng muhim sohalaridan biri bo‘lib, u turli tarixiy bosqichlarda turlicha shakllarda namoyon bo‘lgan. Dastlabki davrlarda  odamlar  o‘z  ehtiyojlarini qondirish  maqsadida  an’anaviy  ishlab chiqarish bilan  shug‘ullangan  bo‘lsa,  jamiyat  rivojlanib,  ijtimoiy  mehnat  taqsimoti chuqurlashgani  sari  Bozor  uchun  ishlab  chiqaruvchiga  o‘tilgan.  Bu  ikki  ishlab chiqarish shakli o‘zining maqsadi, tashkil etilishi, mahsulotni taqsimlash va iste’mol qilishdagi farqlari bilan ajralib turadi. Ularning iqtisodiy tizimdagi o‘rni va ahamiyatini tushunish,  hozirgi  zamon  bozor  iqtisodiyotining  negizini  anglash  uchun  muhim hisoblanadi.