JAMIYATIMIZDA GENDER MASALALARI VA HUQUQIY MADANIYAT - Mamajanova Shaxnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  rivojlanib  borayotgan  jamiyatimizda  gender masalalariga bo’lgan e’tibor kuchaymoqda. Xususan, ayollar masalasi ularga yaratib berilayotgan  imkoniyatlar  ularning  yashash  tarzi,  ongi  va  tafakkuriga,  huquqiy madaniyatiga  ta’sirini  o’tkazmoqda.  Chetdan  kirib  kelayotgan  yot    g’oyalar  va “Ommaviy  madaniyat”  kabi  salbiy  va  ijobiy  illatlar  har  bir  insonga  o’z  ta’sirini o’tkazmoqda.  Mazkur  maqola  orqali  jamiyatimizda  huquqiy  madaniyatning  gender masalalariga o’tkazayotgan ta’siri haqida ma’lumot olishimiz mumkin.