HUQUQ TA’LIMI MUAMMOLARI - Odilova Sevaraxon Ibrohimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasida huquq  taʼlimi  sohasida  mavjud boʻlgan dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilinadi. Xususan, huquqiy savodxonlik darajasining pastligi, taʼlim tizimida amaliyotga yoʻnaltirilgan yondashuvning  yetishmasligi,  zamonaviy  metod  va  texnologiyalarning  yetarlicha qoʻllanilmayotgani  kabi  masalalarga  eʼtibor  qaratiladi.  Shuningdek,  huquqshunos kadrlar  tayyorlash  sifati,  o‘quv  dasturlarining  takomillashtirilishi  hamda  xalqaro tajribaning  tatbiq  etilishi  bo‘yicha  takliflar  ilgari  suriladi.  Maqola  huquq  taʼlimi islohotlariga oid ilmiy-amaliy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.