DAVLAT VA HUQUQ ASOSLARI: NIKOHNI TUZISH VA TUGATISH - Xolniyozova Maxsuda Sobur qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  nikoh  tushunchasi,  davlat  tomonidan yuritiladigan  nikohni  rasman  ro‘yxatga  olish  tartibi,  shuningdek,  nikohni  tugatish asoslari — ajralish, bekor qilish va jinoiy javobgarlik haqida tahlil qilinadi. Huquqiy jamiyatda oilaning o‘rni, nikoh va oilaviy institutlariga davlat nazoratining ahamiyati ko‘rib chiqiladi.