GIDROMASSAJ USULI BILAN OG‘IZ BO‘SHLIG‘I GIGIYENASI VA UNING SAMARADORLIGI - KAMALOVA NASIBA BAXTIYOROVNA,; B.A. Umarov, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqolada gidromassaj usulining og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasidagi o‘rni va samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Stomatologik  amaliyotda  tish  va  milk  kasalliklarini davolashda qo‘llanilayotgan gidromassaj usuli mexanik tozalash usullariga nisbatan yumshoq  va  samarali  hisoblanadi.  Gidromassaj  qon  aylanishini  yaxshilash, yallig‘lanish  jarayonlarini  kamaytirish  va  milk  cho‘ntaklarida  qolgan  qoldiqlarni chiqarib tashlash kabi foydali xususiyatlarga ega. Bundan tashqari, ushbu muolajada ishlatiladigan antiseptik va antibakterial eritmalar og‘iz bo‘shlig‘idagi infeksiyalarni oldini  olishda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Tadqiqot  natijalari  gidromassaj  usuli  og‘iz gigiyenasi  va  parodont  kasalliklarining  oldini  olishda  samarali  ekanligini ko‘rsatmoqda.