“XAYOLNING IJTIMOIYLASHTIRILGAN SHAKLLARI: ORZU, FANTAZIYA VA IDEALLAR” - Ismatova Sharofat Urol qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Xayol inson ongining eng murakkab va ko‘p qirrali jihatlaridan biri bo‘lib, uning ijtimoiylashtirilgan shakllari – orzu, fantaziya va ideallar – insonning hayotiy faoliyati va ijtimoiy munosabatlarida muhim o‘rin tutadi. Ushbu tushunchalar insonning  ichki  dunyosini  boyitib,  uning  tashqi  muhit  bilan  munosabatini shakllantiradi,  shuningdek,  shaxsning  maqsadlari  va  intilishlarini  belgilaydi. Xayolning ijtimoiylashtirilgan shakllari nafaqat individual psixologik jarayonlar, balki jamiyatning madaniy, tarixiy va ijtimoiy kontekstlari bilan chambarchas bog‘liqdir.