FOYDALANUVCHILARNI EKOLOGIK FAOLIYATGA JALB ETISHDA RAQAMLI MUKOFOTLASH TIZIMINING SAMARADORLIGI: ECOHABIT LOYIHASI TAHLILI - Xasanova Mohichexra Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  foydalanuvchilarni  ekologik  faoliyatga  jalb etishda  raqamli  mukofotlash  tizimining  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot doirasida  EcoHabit  loyihasi  misolida  foydalanuvchilarga  beriladigan  virtual  ballar (coinlar),  reytinglar  va  darajalar  orqali  ekologik  ong  va  xatti-harakatlarni rag‘batlantirish usullari o‘rganildi. Maqolada gamifikatsiya elementlari (ketma-ketlik, unvonlar,  musobaqalar)  yordamida  foydalanuvchilarning  ishtiroki  ortgani,  ularning eko-odatiy  faoliyatga  nisbatan  motivatsiyasi  kuchaygani  kuzatildi.  Tahlil  natijalari shuni  ko‘rsatdiki,  raqamli  mukofotlash  tizimi  orqali  ekologik  ongni  oshirish  va barqaror  yashash  tarzini  shakllantirish  mumkin.  Ushbu  yondashuv  ekologik loyihalarda innovatsion vosita sifatida samarali qo‘llanilishi mumkin.