KRIPTOVALYUTA VA BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARINING TALABALARNING MOLIYAVIY BILIMLARIGA TA`SIRI - Nasrullayev Omonulloxon Nodirjon o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  kriptovalyuta  va  blokcheyn  texnologiyalarining talabalar  orasida  moliyaviy  savodxonlikka  ta’sirini  o‘rganishga  bag‘ishlangan. Raqamli aktivlar bo‘yicha bilimlarning ortib borishi yosh avlodning moliyaviy qarorlar qabul  qilishiga  qanday  ta’sir  ko‘rsatayotgani  empirik  ma’lumotlar  asosida  tahlil qilinadi.  Talaba  yoshlar  orasida  blokcheynning  tez  sura`tlarda  rivojlanayotgani, shuningdek,  blokcheynning  xavfsizlik,  shaffoflik  va  markazlashmagan  tizim  kabi afzalliklari va kriptovalyutalarning investitsiya vositasi sifatida talabalarning e’tiborini tortayotgan omillari o‘rganiladi.