“ERKIN VOHIDOVNING MATMUSA OBAZI TAHLILI” (maqola) - Ergasheva Nilufar Akramjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘tgan asrlarda shoir va yozuvchilarimizning o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rni, shu jumladan Erkin Vohidov ijodida Matmusa obrazining o‘ziga xosligi, “Donish qishloq latifalari” asari tahlili, Erkin Vohidov ijodiy merosining yosh avlodni  Vatanga  muhabbat,  sadoqat  va  uyg‘oqlikka  chorlash  ruhida  tarbiyalash borasidagi ahamiyati.