IKKINCHI JAHON URUSHIDA GʻALABA UCHUN KURASHGAN TOʻRT JOSUS AYOL TARIXI - Qutbiddinova Nasiba Sayfiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Ush  bu  maqola  insoniyat  tarixida  ko’plab  qurbonlar  keltirgan ikkinchi jaxon urishi davrida faoliyat yurirgan to’rt josus ayol Jozefina Beyker, Nur Inoyat Xon, Jozefina Gerrero va Agness Meyyer Driskoll larning hayoti va fidoiyligi haqida.  Mazkur  ayollar  o’z  aql-zakovati,  matonati  va  fidoyiligi  bilan  nafaqat  front ortida,  balki  razvedka,  radiosignallar  uzatish,  kodlarni  yechish  va  dushman harakatlarini fosh etish orqali g’alabaga sezilarli darajada hissa qo’shgan. Maqolada ikkinchi jaxon urishidagi ga’laba uchun nafaqat erkaklar balki ayollar ham sezilarli darajada hissa qo’shganligini ushbu to’rt ayol misolida yoritilgan.