INKLYUZIV TA’LIMNING BUGUNGI KUNDAGI O’RNI - Bahodirova Marziya Xurshid Qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv ta'limning mazmuni, dolzarbligi va ta'lim tizimidagi o'rni  keng  yoritilgan.  Unda  barcha  bolalarga,  ayniqsa,  nogironligi  yoki  maxsus ehtiyojlari mavjud bo'lgan bolalarga sifatli ta'lim berish zarurati ta'kidlanadi. Inklyuziv yondashuv orqali jamiyatda tenglik, bag'rikenglik va ijtimoiy integratsiya rivojlanadi. Maqolada shuningdek, mavjud muammolar va ularning yechimlari hamda inklyuziv ta'limni rivojlantirish bo'yicha takliflar keltirilgan. Tadqiqot milliy va xalqaro manbalar asosida olib borilgan bo'lib, inklyuziv ta'limni rivojlantirishda davlat siyosatining roli alohida e'tirof etiladi.