INVESTITSION FAOLIYATNI TASHKIL ETISHNING IQTISODIY MAZMUNI, TAMOYILLARI VA UNING ASOSIY XUSUSIYATLARI. - Jarilkapova Naubaxar Paraxat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  investitsion  faoliyatni  tashkil  etishning iqtisodiy  mazmuni,  uning  asosiy  tamoyillari  va  xususiyatlari  chuqur  tahlil qilinadi. Investitsiyalarning milliy iqtisodiyotdagi roli, ularni jalb qilish mexanizmlari hamda samarali  boshqaruv  uslublari  yoritilgan.  Shuningdek,  investitsion  muhit  va infratuzilmaning  rivojlanishi,  xususan,  xususiy  sektor  ishtirokining  ahamiyati  ham ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  mavjud  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  bo‘yicha takliflar ham bayon etilgan.