INNOVATSION MOLIYALASHTIRISHNING INVESTITSION MUHITGA TA'SIRI VA O`RNI - Jarilkapova Naubaxar Paraxat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  innovatsion  moliyalashtirish  tushunchasi,  uning zamonaviy iqtisodiy sharoitda investitsion muhitga ta’siri va tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Innovatsion  moliyalashtirish  mexanizmlarining  samarali  qo‘llanilishi  iqtisodiyotda yuqori texnologiyalarni rivojlantirish, yangi bizneslarni qo‘llab-quvvatlash va umumiy investitsion  faollikni  oshirishda  muhim  omil  bo‘lib  xizmat  qilishi  yoritiladi. Shuningdek,  rivojlangan  va  rivojlanayotgan  davlatlar  tajribasi  asosida  innovatsion moliyalashtirish  vositalarining  investitsion  muhitcha  ta’siri  solishtirma  tahlil  orqali ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  O‘zbekiston  misolida  amaliy  tavsiyalar  ham  ishlab chiqilgan.