GLOBAL INFLYATSIYA BOSIMI VA UNING RIVOJLANAYOTGAN DAVLATLAR IQTISODIY VA MOLIYAVIY BARQARORLIGIGA TA’SIRI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA) - Jurayev Rasul Raxmatullayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа:    Mazkur  ilmiy  tezisda  so‘nggi  yillarda  global  inflyatsiyaning kuchayishi va uning rivojlanayotgan mamlakatlar, xususan O‘zbekiston iqtisodiyoti va moliyaviy barqarorligiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Xalqaro tashkilotlar statistikasi asosida  2022–2025  yillardagi  inflyatsiya  dinamikasi,  uning  sabablari  va  oqibatlari yoritilgan.  Shuningdek,  inflyatsiyaning  valyuta  kursiga,  kreditlash  bozoriga,  real daromadlar va iqtisodiy o‘sishga ta’siri empirik ma’lumotlar asosida ko‘rib chiqilgan. O‘zbekiston  misolida  inflyatsiyaga  qarshi  olib  borilayotgan  pul-kredit  siyosati  va makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlash yo‘llari ilmiy asoslangan takliflar bilan bayon etilgan.