RAQAMLI IDENTIFIKATSIYA TIZIMLARI VA MOLIYAVIY INKLYUZIYA: O‘ZBEKISTON VA XALQARO TAJRIBA TAHLILI - Kurbonov Erkin Shavkatovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа:    Mazkur  tezisda  raqamli  identifikatsiya  tizimlarining  moliyaviy inklyuziyani ta’minlashdagi roli, ularning davlat boshqaruvidagi samaradorlikka ta’siri va O‘zbekiston tajribasi xalqaro amaliyot bilan taqqoslab tahlil etiladi. Jahon banki, UNDP,  McKinsey  va  boshqa  nufuzli  tashkilotlarning  oxirgi  yillik  ma’lumotlari asosida,  raqamli  ID  tizimlari  orqali  aholining  bank  xizmatlariga  kirish  darajasi, shaffoflik va iqtisodiy faollik o‘sishi asoslanadi.