RAQAMLI EKOLOGIK MOLIYA: DAVLAT BOSHQARUVIDA IQLIM O‘ZGARISHI XAVFLARINI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARI - Mashrabaliyev Ibroximbek Mashrabaliyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа:  Mazkur ilmiy tezisda iqlim o‘zgarishi xavflarini davlat moliyasida hisobga  olish  va  raqamli  ekologik  moliyaviy  instrumentlar  orqali  moliyalashtirish muhimligi yoritiladi. Yashil obligatsiyalar, karbon kreditlar va iqlimga yo‘naltirilgan budjetlashtirishning  raqamli  nazorat  mexanizmlari  xorijiy  tajriba  asosida  tahlil qilinadi. COP28 qarorlarini milliy moliyaviy siyosatga integratsiya qilish yo‘nalishlari ham ko‘rib chiqiladi.