QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORI ORQALI XUSUSIY SEKTORGA LIKVIDLIK YETKAZISH: DAVLATNING ISHTIROKI VA EHTIYOT CHORALARI - Murotov Bekzod Normamatovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа:  Ushbu maqolada qimmatli qog‘ozlar bozori orqali xususiy sektorga likvidlik  yetkazish  mexanizmlari,  davlatning  bu  jarayondagi  roli  va  moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun ehtiyot choralar muhokama qilingan. Xususan, davlat va  korporativ  obligatsiyalarining  nisbati,  ikkilamchi  bozorning  ahamiyati  hamda likvidlik  manbalarining  diversifikatsiyasi  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  statistik ma’lumotlar  asosida  bozor  faolligi  baholanadi  va  moliyaviy  infratuzilmani rivojlantirish bo‘yicha amaliy takliflar beriladi.