MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA DAVLAT QIMMATLI QOG‘OZLARINING TRANSFORMATSION ROLI - Tojiddinov Dilshod Tulanbekovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа:    Ushbu  maqolada  davlat  qimmatli  qog‘ozlarining  makroiqtisodiy barqarorlikni  ta’minlashdagi  transformatsion  roli  tahlil  qilingan.  Asosan  fiskal muvozanat,  monetar  siyosatni  optimallashtirish,  inflyatsiyani  jilovlash,  moliyaviy bozorlarni  chuqurlashtirish  jarayonlarida  davlat  obligatsiyalarining  funksional ahamiyati  o‘rganilgan.  Xorijiy  tajriba  va O‘zbekiston  amaliyoti  asosida solishtirma tahlil ham keltirilgan.