FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNI O‘RGANISHDA ZAMONAVIY LINGVOKULTUROLOGIK YONDASHUVLAR - Nafisa Kubayeva, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya              Frazeologik  birliklar,  ya’ni  so‘z  birikmalari,  iboralar  ma’nosidan  tashqari chuqur madaniy mazmunlarni o‘zida jamlagan bo‘ladi. So‘nggi yillarda tilshunoslik va madaniyatshunoslikni birlashtiruvchi lingvokulturologiya sohasi ushbu birliklarni o‘rganishga  yangi  yondashuvlarni  taklif  qilmoqda.  Ushbu  maqolada  frazeologik birliklarning milliy o‘ziga xosligi, ularning tarjima va xorijiy tilni o‘qitishdagi o‘rni lingvokulturologik usullar asosida yoritib beriladi. Tadqiqotda frazeologik birliklar orqali xalqning dunyoqarashi, qadriyatlari va ijtimoiy tajribasi qanday ifodalangani ko‘rsatib  beriladi.  Shuningdek,  tarjima  va  til  o‘qitishda  frazeologik  birliklardan foydalanishning dolzarb muammolari ham muhokama qilinadi.