SURXONDARYO VILOYATIDA SANOATNI KLASTERLASH VA UNING ISTIQBOLLARI - Rustamova Shoxista (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati misolida sanoat sohasida klasterlash  tizimining  o‘rni  va  uni  yaxshilashning  istiqbolli  yo‘llari  tahlil qilingan. Klaster nazariyasi - strategiyaning iqtisodiy nazariyasi bo‘lib, u yerda ixtisoslashgan tarmoqlarning  kontsentratsiyasi  katta  iqtisodiy  faoliyatni  amalga  oshirishga  imkon beradi. Klasterlar raqobatni ham, hamkorlikni ham rivojlantiradi     Tadqiqot davomida mintaqa iqtisodida sanoatni klasterlashni rag‘batlantirishni barqarorlashtirish, iqtisodiy erkinlikni kengaytirish, soliq imtiyozlarini taqdim etish va xalqaro standartlarga mos keladigan strategiyalarni ishlab chiqish bo‘yicha taklif va tavsiyalar  ishlab  chiqilgan.  Ushbu  tadqiqot  natijalari  O‘zbekiston  Respublikasi Surxondaryo  viloyatining    iqtisodiyotini  rivojlantiriishga  qaratilgan  strategik qarorlarni qabul qilishda amaliy qo‘llanma sifatida foydalanilishi mumkin.