O‘ZGALAR PARVARISHIGA MUHTOJ YOLG‘IZ YASHOVCHI HAMDA YOLG‘IZ KEKSALARNING PSIXOLOGIK HOLATI VA ULARNI PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH - Tursunova Nargiza Muxsinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  yolg‘iz  yashovchi  va  o‘zgalar  parvarishiga muhtoj bo‘lgan keksalarning psixologik holati, ularning ehtiyojlari va ularni qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlari  yoritilgan.  Maqolada  keksa  yoshdagi  insonlarning  ruhiy salomatligi, yolg‘izlik hissi, ijtimoiy izolyatsiya, xavotir va depressiya kabi holatlar haqida  fikr  yuritiladi.  Shuningdek,  ularni  psixologik  jihatdan  qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha samarali yondashuvlar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.