TABIATNI MUHOFAZA QILISH - Urmanova Umida Turg‘unovna; Rasulov Azimjon Nozimjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tabiatni muhofaza qilish — bu yer yuzidagi tabiiy resurslarni, ekosistemalarni va hayvonot dunyosini inson faoliyatining salbiy ta’siridan himoya qilish,  ularning  barqaror  rivojlanishini  ta’minlash  maqsadida  amalga  oshiriladigan ishlar  majmuasidir.  Tabiatni  asrab-avaylashning  ahamiyati,  tabiatdagi  muvozanatni saqlash, iqlim o‘zgarishlariga qarshi kurashish va resurslarni kelajak avlodlar uchun saqlashda yotadi.