GEN TERAPIYASI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR, MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Abdurahmonova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  gen  terapiyasining  ilmiy  asoslari,  zamonaviy texnologik  yondashuvlari,  klinik  amaliyoti  va  istiqbollari  tahlil  qilinadi.  Genetik, onkologik  va  yuqumli  kasalliklarni  davolashda  gen  terapiyasining  afzalliklari, cheklovlari  hamda  ushbu  sohadagi  dolzarb  etik  va  ijtimoiy  muammolar  ko‘rib chiqiladi. Gen terapiyasi tibbiyotda personalizatsiyalashgan davolash strategiyalarini shakllantirishda muhim o‘rin egallab, global sog‘liqni saqlash tizimining kelajagini belgilovchi omilga aylanmoqda.