REPRODUKTIV TEXNOLOGIYALAR: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR, IMKONIYATLAR VA ETIK MUAMMOLAR - Abdurahmonova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada reproduktiv texnologiyalar tushunchasi, ularning asosiy turlari, qo‘llanilish sohalari hamda bioetik, huquqiy va ijtimoiy jihatlari ilmiy-nazariy  nuqtai  nazardan  tahlil  qilinadi.  Tibbiy-biologik  taraqqiyot  jarayonida shakllangan ushbu texnologiyalar insoniyatga bepushtlik muammosini bartaraf etish, genetik  kasalliklarning  oldini  olish  va  sog‘lom  avlodni  shakllantirishda  keng imkoniyatlar  yaratmoqda.  Shuningdek,  maqolada  reproduktiv  texnologiyalarning qo‘llanilishiga nisbatan jamiyatda mavjud bo‘lgan turli qarashlar, axloqiy baholar va diniy munosabatlar kontekstida tahlil etiladi. Tadqiqotda zamonaviy ilmiy adabiyotlar asosida  tanqidiy  yondashuv,  taqqoslov  tahlil  usullari  hamda  muammoli  yondashuv metodologiyasidan foydalanilgan.