OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARIDAN MUSTAQIL ISHLARDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Kаrshibоyеv Shаvkаt Еsirgаpоvich; Samiyeva Sitora Abduroziq qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  oliy  ta’lim  muassasalarida  laboratoriya mashg‘ulotlaridan  mustaqil  ishlarni  bajarishda  raqamli  texnologiyalardan foydalanishni  takomillashtirishning  ahamiyati  va  zamonaviy  imkoniyatlari  tahlil qilinadi.  Raqamli  vositalar  yordamida  talabalar  nazariy  bilimlarni  amaliy  jihatdan mustahkamlash,  xavfsiz  muhitda  tajriba  o‘tkazish  va  ilmiy  tadqiqot  ko‘nikmalarini rivojlantirish  imkoniyatiga  ega  bo‘ladi.  Maqola  raqamli  texnologiyalarni  ta’lim jarayoniga  samarali  integratsiyalash  yo‘llarini  ko‘rsatadi  hamda  oliy  ta’lim  sifatini oshirishga oid tavsiyalarni beradi.