KONSTITUTSIYAVIY ISLOHOTLAR DOIRASIDA INSON HUQUQLARI VA ERKINLIKLARINI HUQUQIY HIMOYA QILISH MEXANIZMLARINING TAKOMILLASHUVI - Toxirov Baxodur Shokirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  amalga oshirilayotgan  konstitutsiyaviy  islohotlarning  mazmun-mohiyati  va  ularning  inson huquqlari va erkinliklarini huquqiy himoya qilish mexanizmlariga ko‘rsatgan ta’siri tahlil  qilinadi.  O‘zbekiston  Konstitutsiyasining  yangi  tahriri  asosida  fuqarolarning ijtimoiy,  siyosiy,  iqtisodiy  huquqlarini  kafolatlovchi  normalarning  shakllanishi, xalqaro  standartlarga  muvofiqlashtirilishi  va  ularni  amalga  oshirishda  huquqiy mexanizmlarning  roli  yoritilgan.  Maqolada  milliy  qonunchilik,  xalqaro  tajriba  va amaliyot  misolida  takomillashtirilgan  mexanizmlarning  ustun  jihatlari,  mavjud muammolar va ularning yechimlari asosida takliflar berilgan.